piatok 11. októbra 2013

CCleaner čistenie počítača

Výborný program, ktorý používam už dlhé roky na čistenie počítačov alebo notebookov. CCleaner inštalujem aj známym, aby si udržiavali počítač v dobrej kondícii. AK ste priaznivcom skúšania rôznych programov, hier alebo iných aplikácii. Aj po odinštalovaní sa Vám stane, že niektoré programy ostanú v registroch zapísané aj po odinštalovaní. Časom sa ich môže pekne nazbierať.

CCleaner si môžte stiahnuť aj TU

1. Nainštalujte program klasickým postupom riaďte sa pokynmi na obrazovke.
2. Po nainštalovaní spustite program ikona na ploche vypadá nejako takto.

3. Po otvorení prostredie vypadá takto.

4. Na ľavo máte na výber čo chcete s ccleanerom robiť. Väčšinou budete používať "čistič" Tam stačí stlačiť v pravom dolnom rohu "Vyčistiť" a program prečistí počítač.

5. Ak často inštalujete a odinštalujete programy a hry, tak sem tam môžte použiť aj čistenie registrov "Registre" Tam kliknite na "hľadať problémy" ak Vám niečo nájde ako mne na obrázku tak stlačte "Opraviť vybraté" a vyskočí na Vás také okno ako je na obrázku, pýta sa Vás či chcete zálohovať zmeny v registroch ak ste neskúsený tak dajte zálohovať.

6. Ak dáte zálohovať tak sa Vás program spýta čo chcete robiť. Tu si môžte vyselektovať ktorú časť registra chcete zmazať. Ja dávam "opraviť vybraté" nech sa premaže všetko.

Ak všetko dokončíte môžte zatvoriť ccleaner a pokračovať v práci :)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára